MĂSURI DE SIGURANŢĂ PUBLICĂ PRILEJUITE DE BOBOTEAZĂ

Luni, 06 ianuarie a.c., la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti, vor avea loc manifestări religioase prilejuite de sărbătorirea Botezului Domnului IISUS HRISTOS (Bobotează).

Având în vedere numărul mare de persoane care participă la aceste manifestări religioase, jandarmii bucureșteni vor asigura ordinea şi siguranţa publică şi vor monitoriza buna desfăşurare a sărbătorii în apropierea a șase lăcaşe de cult din Bucureşti.
Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul participanţilor.

Jandarmeria Capitalei recomandă celor care vor să ia parte la aceste manifestări religioase, să adopte un comportament civilizat, calm și să respecte indicaţiile forțelor de ordine și ale organizatorilor. Totodată, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale și să evite conflictele de orice natură.
Dacă sunt martorii unor fapte antisociale, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112.

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL