JANDARMII BUCUREȘTENI VOR ASIGURA MĂSURILE DE ORDINE ȘI SIGURANȚĂ PUBLICĂ ÎN PERIOADA 31.12.2019-05.01.2020

În perioada 31 decembrie 2019 – 05 ianuarie 2020, Jandarmeria Capitalei va intensifica măsurile de ordine şi siguranţă publică şi va suplimenta dispozitivele de jandarmi care vor patrula în zonele unde există posibilitatea să se constituie mari aglomerări de persoane.

În data de 31 decembrie, începând cu ora 19.00, jandarmii bucureșteni vor fi prezenți în dispozitiv pentru buna desfășurare a celor trei evenimente organizate în Piaţa Constituției, Arenele Romane şi Parcul Titan.

În toată această perioadă, jandarmii vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula pe traseele de deplasare către zonele unde municipalitatea organizează evenimente, precum şi în zonele aglomerate, cum sunt: pieţele, gările, autogările, târgurile, sau în apropierea marilor centre comerciale.

Se va acorda o atenție deosebită și vor fi desfășurate acțiuni  specifice în proximitatea cluburilor, restaurantelor, sălilor de jocuri, cu scopul de a descuraja orice încercare de tulburare a ordinii publice.

Totodată, Jandarmeria Bucureşti desfăşoară în acestă perioadă acţiuni pentru prevenirea şi combaterea fenomenului  contravenţional şi infracţional  prin monitorizarea respectării legislaţiei referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Reamintim că,  în  conformitate  cu  prevederile  legale, orice operaţiuni  cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an.

Pentru a preîntâmpina unele neplăceri, din experiența anilor anteriori, facem cetățenilor următoarele recomandări:

  • Persoanele care participă la evenimentele ce se desfășoară în spațiul public, să respecte indicațiile organizatorilor și jandarmilor și să evite implicarea în conflicte de orice natură;
  • Pentru cei care se află în locuri aglomerate, să fie atenți la bunurile personale, pentru a nu deveni victime ale unor infracțiuni de furt din buzunare;
  • Să nu folosească materiale pirotehnice (artificii/petarde), deoarece acestea pot afecta sănătatea lor sau a celor din jur;
  • Dacă sunt martorii unor fapte antisociale, să apeleze cu încredere la cea mai apropiată patrulă de jandarmi sau la numărul de urgență ”112”.

 

SERVICIUL  INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL