MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ CU OCAZIA ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI

Duminică, 01 decembrie a.c., Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, care vor avea loc în Capitală, în zona Arcului de Triumf.

 Parada militară va  începe la ora 11.00, iar defilarea se va realiza pe Şos. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

          Accesul publicului în zona de desfăşurare a paradei militare se va face prin cele patru puncte:

  • Şos. Kiseleff, intrarea dinspre Piaţa Presei Libere;
  • Şos. Kiseleff, intrarea dinspre Piaţa Victoriei;
  • Şos. Kiseleff, intersecţie cu bd. Mareşal Constantin Prezan;
  • Şos. Kiseleff, intersecţie cu bd. Mareşal Alexandru Averescu.

Jandarmii bucureşteni vor fi prezenţi în zona desfăşurării paradei militare, precum şi pe traseele de sosire şi plecare ale participanţilor la/de la paradă.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentului, Jandarmeria Capitalei face participanţilor următoarele recomandări:

– să evite implicarea în conflicte, sau în acţiuni de natură să tulbure buna desfăşurare a activităţii;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin sistemul unic de urgenţă „112”;

– părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;

– din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.

                La parada militară vor participa 12 jandarmi călare, un detaşament de ordine publică, două subunităţi echipate în ţinuta specifică Jandarmeriei de la  1918 şi 1850, cât şi o parte din tehnica auto.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

 

 

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL