MĂSURI DE ORDINE PUBLICĂ PE ARENA NAŢIONALĂ ROMÂNIA – SUEDIA

                

          Cu ocazia partidei de fotbal dintre reprezentativele ROMÂNIEI şi SUEDIEI, care se va disputa vineri, 15 noiembrie a.c., începând cu ora 21.45, pe stadionul Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive internaţionale, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

         Jandarmii bucureșteni vor acţiona la nivelul Capitalei pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, cu scopul prevenirii apariţiei unor incidente, de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

În dispozitivul de ordine publică,  se vor afla jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, care vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaționare cu suporterii echipei oaspete.

         Aceștia vor fi sprijiniți de patru reprezentanți din partea Poliției Suedeze, specializați în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul și transmiterea principalelor mesaje ale autorităților române.

În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

          Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

Începând cu ora 18.30, se va permite accesul în complexul sportiv doar pentru posesorii de bilete, invitații și parking-uri auto, în zona ”Arena Fanilor”.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

        

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL