Măsuri de ordine publică FCSB – F.C. DINAMO Bucureşti

       

Cu ocazia partidei de fotbal dintre FCSB și F.C. DINAMO Bucureşti, care se va disputa sâmbătă, 05 octombrie a.c., începând cu ora 20.30, pe stadionul Arena Naţională, Jandarmeria Capitalei va asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestei competiţii sportive, deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei.

         Jandarmii bucureșteni vor acţiona la nivelul Capitalei pentru asigurarea ordinii publice în imediata apropiere a Arenei Naţionale, precum şi pe traseele de deplasare ale suporterilor, cu scopul prevenirii apariţiei unor incidente violente de natură să afecteze climatul de ordine şi siguranţă publică.

În conformitate cu Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, intrarea în stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului în stadion se realizează de către agenţi ai societăţii de pază şi protecţie, contractată de organizator.

          Din punct de vedere al desfăşurării competiţiei sportive, precizăm următoarele:

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 18.30 doar pe bază de bilete şi invitaţii, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, Jandarmeria recomandă suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces;

Accesul suporterilor echipei FCSB se va face doar prin intrările situate pe Bd-ul Basarabia şi strada Maior Coravu, în timp ce intrarea din Bd-ul Pierre de Coubertin va fi rezervată suporterilor echipei F.C. DINAMO Bucureşti.

– Recomandăm suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente.

– Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

 

 

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL