Măsuri de ordine publică în București

          Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor care vor fi prezenţi la meciul de fotbal dintre Dinamo București – CSU Craiova, ce se va disputa duminică, 21 iulie  a.c., pe stadionul „Arena Națională” din Capitală, începând cu ora 21:00.

Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.00, doar pe bază de bilete şi invitaţii.

Accesul suporterilor echipei F.C. DINAMO Bucureşti se va face doar prin intrările situate pe B-dul Pierre de Coubertin şi strada Maior Coravu,  în timp ce intrarea din B-dul Basarabia va fi rezervată suporterilor echipei CSU Craiova.

RECOMANDĂRI PENTRU SPECTATORI:

Jandarmeria Capitalei recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice, aşadar, spectatorii nu au voie să introducă în stadion astfel de obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovir

         De asemenea, jandarmii vor fi prezenți duminică și în Piața Constituției, la concertul susținut de Bon Jovi, începând cu ora 15:00, eveniment la care organizatorul a estimat 50.000 de participanți.

Intrarea se face pe bază de bilete sau invitații, iar accesul publicului se va face începând cu ora 15.00, prin următoarele puncte de acces:

            –  Bd. Libertăţii, dinspre Calea 13 Septembrie;

            – Bd. Libertăţii, dinspre Bd. Naţiunile Unite;

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a evenimentelor, Jandarmeria Capitalei face participanților următoarele recomandări:

– să se informeze cu privire la obiectele interzise de organizator, altele decât cele prevăzute de lege.

– să manifeste răbdare, să respecte recomandările jandarmilor şi să evite implicarea în conflicte de orice natură;

– în cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul forţelor de ordine din zonă sau să solicite echipajele de jandarmi prin sistemul unic de urgenţă „112”;

– părinţii sunt rugaţi să supravegheze cu atenţie sporită copiii;

– din raţiuni de siguranţă publică, recomandăm participanţilor să nu vină cu bagaje sau genţi voluminoase.

Jandarmeria Capitalei reaminteşte că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente sau de tulburare a desfăşurării normale a acestora.

        

        

 

SERVICIUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL